2min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

MSI komt met een GeForce GTX 275 op de markt voor grafische kaarten die onder de naam MSI GeForce GTX 275 Twin Frozr wordt verkocht. Er is gekozen voor de naam Twin Frozr vanwege de koeling die gebruikt wordt om de kaart het hoofd koel te houden.

De Twin Frozr-koeler zorgt dat er twee sloten in beslag worden genomen, dus deze dienen vrij te zijn bij het monteren van de grafische kaart. Het systeem werkt als volgt. De heatsink op de grafische kaart wordt gekoeld door twee fans. Één van deze fans zit aan de linkerkant ten opzichte van het midden en de andere fan verzorgt de koeling van het rechter gedeelte. De heatsink staat in contact met de GPU door middel van vijf heatpipes. Volgens de berichtgeving is de koeler in staat om de GPU, het geheugen en de zogenaamde Power Module van de grafische kaart te koelen.

De GeForce GTX 275 Twin Frozr van MSI werkt op de reference kloksnelheden. Dit houdt in dat de core, de GT200b 55 nm, van de grafische kaart actief is op een snelheid van 633MHz en dat de shaders hun werk doen op 1404MHz. Het 896 MB GDDR3-geheugen doet dienst op een effectieve kloksnelheid van 2268MHz. Voor de communicatie van het geheugen met de rest van de grafische kaart wordt er een 448-bit geheugenbus gebruikt. Het schijnt dat MSI plannen heeft om ook met een OC-versie van deze grafische kaart op de markt te komen. Volgens de verstrekte informatie zouden deze kloksnelheden respectievelijk 666MHz, 1476MHz en 2322MHz bedragen.

Over de adviesprijs en een lanceringsdatum van de GeForce GTX 275 Twin Frozr is nog niet gesproken.