1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Een Microsoft-kopstuk heeft tijdens een keynote-presentatie op de Web 2.0 Expo gezegd dat de mogelijkheid bestaat, dat Microsoft binnenkort met een Office-versie voor de iPhone komt.

Stephen Elop, president van de business-divisie bij Microsoft, wilde echter niet veel prijsgeven. "Nog niet, hou ons in de gaten", zei hij in een interview na afloop van de keynote-presentatie. Het lijkt erop dat Microsoft gebruik wil gaan maken van het ontbreken van ondersteuning voor Office-bestanden op de iPhone.
Die is er wel, maar voorziet alleen in het lezen van bestanden, niet het bewerken.

Geruchten over een iPhone-versie van Microsoft Office doen al ruim een jaar de ronde. Ook andere ontwikkelaars spelen in op de behoefte naar een mogelijkheid om Office-bestanden te kunnen bewerken op Apples populaire smartphone. Onlangs kondigde QuickOffice haar gelijknamige software aan die gebruikers in staat stelt om Office-bestanden te bewerken.

Naast een iPhone-versie van Office werkt Microsoft ook nog aan een webbased versie van Office die door advertenties ondersteund wordt, maar deze zal dit jaar nog niet gelanceerd wordt. Volgens Elop betaalt slechts de helft van alle 500 miljoen Office-gebruikers ook daadwerkelijk voor de software. De grootste angst van Microsoft is het vertragen van innovatie, aldus Elop.