1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Voor de tweede maand op rij heeft de Playstation 3 de Nintendo Wii verslagen als het op verkoopcijfers in Japan aan komt. Voorheen ging het met de Wii stukken beter dan met de Playstation 3, maar de rollen zijn de laatste maanden omgekeerd.

De laatste twee maanden verkocht de PS3 dus meer dan de Wii, maar het verschil tussen beide consoles was klein. In februari werd de PS3 volgens Media Create 87.000 keer verkocht in Japan. De Wii moest het met iets minder doen, met 76.000 stuks welteverstaan. In maart deed de PS3 het met 116.000 verkochte exemplaren al een stuk beter, de Wii moest het in die maand doen met minder dan 70.000 stuks.

De groei in verkopen kan te danken zijn aan de line-up van de Playstation 3. Recentelijk kwamen namelijk de de games Yakuza 3, Resident Evil 5 en Musou Orochi Z uit, welke vooral in Japan erg populair zijn. De Wii-gamers in Japan moeten het met minder doen, er komen voornamelijk remakes uit van GameCube-titels. In Amerika zijn de rollen omgedraaid. Daar wordt volgens de NPD Group de Wii drie keer zo veel verkocht als de Playstation 3.