2min

Tags in dit artikel

,

Sony wil in mei een nieuwe Handycam op de markt brengen. De Handycam in kwestie is de Sony Handycam HDR-TG7VE en dit product wordt de opvolger van de Sony Handycam TG3E.

Sony claimt dat de Sony Handycam HDR-TG7VE de kleinste camcorder is die ook daadwerkelijk in Full HD opneemt. De bouwwijze van het apparaat zorgt er ook voor dat het de lichtste Full HD-camcorder ter wereld is.

Het product is uitgerust met een intern geheugen van 16 GB. Onder normale omstandigheden kan er met deze opslagcapaciteit zo’n zes uur aan beeldmateriaal worden opgenomen in Full HD-resolutie. Men is niet alleen afhankelijk van het interne geheugen, want er is een extern slot aanwezig waarin een MS PRO Duo-kaart geplaatst kan worden met ook een maximale opslagcapaciteit van 16 GB.

Volgens bronnen is de behuizing van de HDR-TG7VE gemaakt van titanium. Op de behuizing is ook een speciale coating aangebracht die Premium Hard wordt genoemd door Sony. Deze coating zou krassen op het product tegen moeten gaan.

Opmerkelijk aan de HDR-TG7VE is de ingebouwde GPS-ontvanger. Deze GPS-ontvanger slaat informatie op over de locatie waar op dat moment van de Handycam gebruik wordt gemaakt. Hetzelfde geldt voor foto’s die met de HDR-TG7VE gemaakt kunnen worden. Sony levert voor de GPS-ontvanger ook een stukje software mee. Deze software wordt de Picture Motion Browser genoemd en die stelt gebruikers in staat om in kaart te brengen hoe je gereisd hebt tijdens het opnemen van beeldmateriaal met dit product van Sony. Het is mogelijk om dit materiaal direct up te loaden naar YouTube, Facebook en Flickr.

De foto’s op de camcorder worden genomen met een resolutie van vier megapixel. Het LCD-touchscreen heeft een grootte van 2,7 inch. De optische zoom bedraagt 10x. Volgens Sony zou het menu ook vernieuwd zijn en dit menu zou tevens eenvoudiger zijn geworden. Tot slot is er een ‘Highlight Playback’-functie aanwezig.

Zoals eerder vermeld is het de bedoeling dat de HDR-TG7VE in mei verkrijgbaar zal zijn. Over de prijs doen verschillende geruchten de ronde. Men verwacht dat die tussen de 800 en 900 euro zal liggen.