2min

Tags in dit artikel

, , ,

De onderneming Inno3D heeft onlangs een nieuwe grafische kaart aangekondigd. Het gaat om de iChiLL GeForce GTX 275 en het betreft hier een non-reference model. De onderneming bracht al eerder een reference GeForce GTX 275 op de markt.

Bij deze grafische kaart wordt gebruikgemaakt van de GT200b-core van NVIDIA. Deze core is gebaseerd op een procedé van 55 nm.

Het grote verschil tussen de beide grafische kaarten van de onderneming zit hem in het feit dat er een andere koeler wordt gebruikt. De kloksnelheden van de grafische kaart zijn overigens ook verhoogd.

De iChiLL GeForce GTX 275 heeft de Arctic Cooling Accelero XXX-koeler aan boord. Deze koeler bestaat onder andere uit een heatsink met ongeveer 110 koelvinnen waarop drie fans gemonteerd zijn. Het is de taak aan deze drie fans om het koelblok van zijn warmte te ontdoen en deze drie fans hebben een grootte van 92 mm. Het platform van de heatsink staat door middel van zes heatpipes in contact met de GPU. Volgens Inno3D ligt de geluidsproductie van deze drie fans onder de 30 dB(A). Door de omvang van de koeler die de gehele grafische kaart bedekt worden de andere componenten op het product ook meegekoeld.

De kloksnelheid van de core van deze grafische kaart is actief op 670MHz. Het 896 MB GDDR3-geheugen doet dienst op een kloksnelheid van 2350MHz. Over de kloksnelheid van de shaders is op het moment van schrijven echter nog geen informatie gepubliceerd. Voor de communicatie van het geheugen met de rest van de grafische kaart maakt de grafische kaart gebruik van een 448-bits geheugenbus. Het aantal shader units bedraagt 240 en het aantal ROP’s staat vast op 28.

Over de adviesprijs van de grafische kaart is nog geen officiële informatie vrijgegeven. Men verwacht dat de grafische kaart ongeveer 250 pond gaat kosten.