1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Volgens Anand Chandrasekher, senior vice president van Intel en general manager van de Ultra Mobility Group-afdeling bij Intel, zijn netbooks niet geschikt voor volwassenen. Dat zei hij tijdens een keynote op het Intel Developer Forum in Peking.

"Er zijn dingen die je op een notebook wilt doen waar je op een netbook niet eens van kunt dromen. Voor kinderen zijn netbooks fantastisch speelgoed, maar als volwassene kies je beter voor een notebook", aldus Chandrasekher.

Het is al langer gekend dat Intel vreest dat haar Atom-processor te populair zal worden en op die manier de verkoop van haar veel winstgevender notebookprocessors in het gedrang zal brengen. Niet voor niets mogen Atoms in principe enkel gebruikt worden in netbooks met een maximum schermgrootte van 10 inch, al wordt die regel lang niet altijd gerespecteerd. Waarschijnlijk het gevolg van enkele winstgevende deals tussen fabrikanten en Intel.

Wat Intel met dit statement dus probeert is het herpositioneren van de Atom-processor, eigenlijk de netbook in het algemeen, zodat ze niet gaat concurreren met de winstgevende notebookmarkt. Intel wil deze strategie kracht bij zetten met de lancering van enkele niet- Atom processors die bijzonder weinig stroom verbruiken, de zogenaamde ultra-low voltage (ULV) processors. Die zijn geschikt voor de ultradunne notebooks van 500 à 1000 dollar.