2min

Tags in dit artikel

, , ,

Apple is vrijdagavond begonnen met het aftellen naar 1 miljard App Store-downloads en ter promotie van de actie stelt het bedrijf verschillende prijzen beschikbaar.

"Sinds vandaag, heeft men over de gehele wereld bijna 1 miljard applicaties gedownload. Dus wij willen iedereen bedanken – een miljard", luidt de tekst die sinds vrijdag op de Apple-website te vinden is. Bovenaan de pagina is een prominente teller te zien die hard op weg is naar de 1 miljard. Op moment van schrijven staat de teller op ruim 932 miljoen.

Ter promotie van het heuglijke nieuws maakt iedereen, die tussen nu en het moment dat de teller op 1 miljard staat een applicatie uit de App Store koopt, kans op een iTunes Gift Card ter waarde van 10.000 dollar, een iPod Touch, een Time Capsule en tot slot een MacBook Pro. Slechts één iemand is de winnaar en wint alle prijzen met een totale waarde van ruim 13.000 dollar. Deelnemen kan ook door een formulier in te vullen.

De App Store groeit als kool. In juli 2008, toen de App Store gelanceerd werd, waren er ongeveer 500 applicaties beschikbaar. Ongeveer een halfjaar later, op 16 januari 2009, maakte Apple bekend dat er inmiddels ruim 15.000 applicaties beschikbaar waren en dat er ruim 500 miljoen applicaties gedownload waren. Dit betekent dat er nu dagelijks vijf miljoen applicaties gedownload worden.

Als er steeds 5 miljoen applicaties per dag gedownload worden, zal de teller naar verwachting over iets minder dan 14 dagen op 1 miljard uitkomen. Om valsspelen te voorkomen tellen maximaal 25 downloads uit de App Store mee en iedere deelnemer moet 13 jaar of ouder zijn.