1 min

Tags in dit artikel

, ,

Marktplaats heeft Advertentieplanet de toegang tot zijn site ontzegd met als gevolg dat tienduizenden gebruikers ervan niet meer kunnen adverteren op Marktplaats.

"Wellicht maken we het té makkelijk om in bulk advertenties op Marktplaats.nl te zetten via onze site. Dat doen we voor 30 Nederlands handelssites, maar sinds vorige week is het dunne lijntje met Marktplaats doorgesneden", aldus Martin Veenendaal van Advertentieplanet, dat drie jaar ongehinderd advertenties op Marktplaats heeft kunnen plaatsen, tegenover Emerce.

Zonder enige reden is de metaplaatser de toegang tot Marktplaats via de technische tussenpartij Hexon ontzegd. "Wie op Marktplaats advertenties wil zetten, moet dat weer handmatig gaan doen." De relatie met de overige handelssites als Speurders, Kazapa en Marktplaza blijft ongewijzigd.

In een reactie laat Marktplaats weten: "Zoals met al onze partners in de markt, is de basis van samenwerking gebaseerd op de vraag of we elkaar wederzijds iets kunnen bieden. We zijn van mening dat dit in de huidige markt niet meer het geval is, onder andere door het grote bereik van Marktplaats. Daarnaast willen we zoveel mogelijk directe controle houden over de gebruikerservaringen."

Echter zijn niet alle metaplaatsers de toegang tot Marktplaats ontzegd. Overigens sluist Goedgeplaatst.nl exclusief advertenties door naar Marktplaats. "We hebben als enige een officiële relatie met Marktplaats om via onze site advertenties te laten plaatsen", laat eigenaar Wim Zech weten. Op de vraag of Marktplaats onder druk van Goedgeplaatst.nl Advertentieplanet.nl heeft geblokkeerd, gaf het geen antwoord.