2min

Tags in dit artikel

,

MSI heeft korte tijd geleden een nieuwe laptop aangekondigd die zich met name richt op gamers. Deze laptop van MSI gaat met de naam GX403 door het leven en de GX403 is de kleinste gaminglaptop van het bedrijf.

De GX403 is uitgerust met een LCD-scherm dat een grootte heeft van 14,1 inch. De maximale resolutie van dit scherm bedraagt 1280 pixels bij 800 pixels. De W-, S-, A- en D-toetsen, die bij veel games intensief gebruikt worden op het toetsenbord, zijn verlicht gemaakt om ze snel herkenbaar te maken.

De gebruiker kan zelf kiezen met welke processor de laptop uitgerust moet worden, want MSI geeft de mogelijkheid om uit een aantal mobiele Intel Core 2 Duo-processoren te kiezen. De Intel PM45-chipset is aanwezig op het moederbord met de bijbehorende ICH9M-chip. In de laptop van MSI kan maximaal 4 GB werkgeheugen geplaatst worden en de opslagcapaciteit van de harde schijf bedraagt standaard 320 GB. Deze kan echter vergroot worden tot maximaal 500 GB. Het grafische werk dat de laptop voor zijn kiezen krijgt wordt verwerkt door een GeForce GT 130M die over 256 MB DDR3-geheugen beschikt volgens de specificaties. Wellicht heeft MSI een fout gemaakt in het persbericht, want NVIDIA meldt op zijn website dat de GeForce GT 130M alleen over DDR2- en GDDR3-geheugen kan beschikken.

Overige features van de GX403 zijn een 1,3 megapixel webcam, 802.11n WiFi, een 4-in-1 kaartlezer, een HDMI-uitgang en een optionele Blu-ray speler. De Eco-engine feature is ook terug te vinden bij de GX403. De gebruiker kan kiezen uit verschillende modi om de laptop efficiënt met de energie om te laten gaan. In totaal zijn er vijf verschillende modi: Gaming, Movie, Presentation, Office en Turbo.

Op het moment van schrijven is er nog geen informatie bekend over de adviesprijs voor de laptop. Hetzelfde gaat op voor de datum waarop het product gelanceerd zal worden.