1 min

Tags in dit artikel

, ,

De mobiele versie van de Core 2 Extreme gaat nog voor het einde van dit kwartaal uit de roulatie. Het gaat hier om de X9000-generatie die slechts voor een handjevol mensen interessant is gezien de prijs en prestatie.

Intel wil met het uit de handel halen van de processor gebruikers en fabrikanten meer in de richting sturen van de quad-coreprocessoren. Een high-end laptop zal in de toekomst een Calpelle-platform of quadcore-Nehalem-platform bevatten. Beide platformen zijn bijna klaar voor lancering.

De Core 2 Extreme QX9300-quadcoreprcoessor die zijn werk doet met 2,53 GHz zal op de markt blijven tot het derde kwartaal dit jaar. Rond die tijd is de vervanging gepland met de Clarksfield-processoren. De toekomst ligt dus duidelijk op de quad-coreprocessoren, al is te verwachten dat de meeste mensen een dual-coreprocessor in hun laptop hebben zitten.

Een aspect waar Intel en andere fabrikanten steeds tegen aanlopen in het te hoge thermische ontwerp van dergelijke processoren. Met een gemiddeld vermogen van 45 W is het nog steeds te veel voor een laptop.