1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De topman van Sony Ericsson heeft aangegeven dat de ontwikkeling van een Android-toestel veel tijd kost. De topman heeft geen datum genoemd waarop het toestel in de winkels moet liggen en gaf enkel aan dat de ontwikkeling veel tijd kost.

Dit lijkt een beetje tegen de massabeweging in te gaan. Veel bedrijven doen nu hun Android-toestellen al de deur uit, om een graantje mee te pikken van het opstart-succes dat Google boekte met de lancering van Android op de T-Mobile G1. Sony Ericsson heeft echter aangegeven dat de mobiele telefoon-ontwikkelaar de tijd neemt en niets wil overhaasten.

"Het kost een hoop evalueren, testen en we moeten voornamelijk kijken uit het oogpunt van de consument. Al met al hebben we nog wel wat tijd nodig," zei topman Hideki Komiyama in een interview met Reuters. "Als ik naar de toekomst kijk, dan denk ik dat dit mobiele besturingssysteem een van de belangrijkste is."

"We proberen de concurreren met bedrijven die dezelfde besturingssystemen als ons gebruiken," aldus de topman. Sony Ericsson werkt met drie verschillende besturingssystemen op haar topsegment telefoons. Dit zijn Android, Windows Mobile en Symbian. Wat tegelijkertijd ook de drie meest gebruikte besturingssystemen zijn op mobiele telefoons.