2min

Tags in dit artikel

, ,

MSI heeft op officiële wijze twee nieuwe GeForce GTX 260-kaarten aangekondigd. Deze twee kaarten gaan met de namen N260GTX Lightning en N260GTX Lightning Black door het leven en waren eerder te zien op de CeBIT in Hannover.

Zoals eerder vermeld zijn er twee varianten verkrijgbaar van deze grafische kaart. De kloksnelheden van de beide kaarten zijn echter gelijk. Zo is de core actief op een kloksnelheid van 680MHz, het GDDR3-geheugen op 2100MHz en de shaders op 1458MHz. Bij het geheugen heeft men er overigens voor gekozen om in totaal 1792 MB te plaatsen.

Het verschil tussen de beide grafische kaarten zit hem in het MSI AirForce-paneel. Dit AirForce-paneel wordt alleen geleverd bij de N260GTX Lightning Black en dit paneel is gericht op het aanpassen van de kloksnelheden en de voltages van de grafische kaart.

De beide grafische kaarten worden gekoeld door de Twin Frozr-koeler die twee slots in beslag neemt. Dit koelsysteem maakt gebruik van een heatsink die gekoeld wordt door twee fans. De heatsink en de GPU zijn met elkaar verbonden door middel van vijf heat-pipes. De twee grafische kaarten zijn uitgerust met een 8+2 phase power design, een PCB die bestaat uit tien lagen en v-check points waarmee de spanning van de componenten makkelijker afgelezen kan worden.

De twee grafische kaarten van MSI zijn uitgerust met aansluitingen voor D-Sub, DVI en HDMI. Over een adviesprijs is op het moment van schrijven nog niets bekendgemaakt.