2min

Tags in dit artikel

, , ,

Voor de Gadget Roundup van deze week hebben we het land van de USB-sticks bezocht. Van koning USB kregen we drie van zijn beste onderdanen mee, elk met hun bijzondere eigenschap. We beginnen daarom eerst met het veiligste exemplaar, gaan verder met het kleinste exemplaar en besluiten met het meest ‘stijlvolle’ exemplaar. Veel leesplezier!

Veiligste schijfje ooit

Vorige week heeft Fujitsu een nieuwe technologie voorgesteld die ervoor zou moeten zorgen dat data niet langer in de verkeerde handen terechtkomt wanneer je de USB-stick verliest of gestolen wordt. Ze integreerde het in een Babybelvormige geheugenstick die stukken veiliger zou moeten zijn dan zijn broertjes. Het verschil met een gewone USB-stick is dat dit exemplaar voorzien is van een batterij en processor. Op die manier kan men de USB-stick instellen dat ze de data wist na een bepaalde tijd of wanneer ze in een ongeregistreerde computer geplugd wordt. Op dit moment is de USB-stick nog niet op de markt, maar we verwachten dat ze algauw geïntegreerd zal worden in nieuwe USB-sticks.

Kleinste geheugen ooit

Een tijdje geleden bracht Logitech haar Nano-ontvanger uit voor draadloze muizen en daar lijkt deze USB-stick wel verdacht veel op. Het verschil tussen die twee natuurlijk is dat op dit kleine dingetje data past, terwijl dat bij een muisontvanger vanzelfsprekend niet het geval is. Dit exemplaar is slechts 19 x 15 x 6 mm groot en weegt slechts 3 gram. Op die kleine oppervlakte past maar liefst 8GB en bovendien is de prijs evenredig met de grootte: voor die 8GB betaal je slechts 33 dollar, voor het 4GB-exemplaar is 22 dollar voldoende.

Een slimme stropdas

Helaas nog maar een concept en bijzonder geeky, maar al bij al ziet deze das er best wel leuk uit. Het idee is dubbel: ten eerste kun je meteen al je informatie meenemen, maar het is ook ideaal om visitekaartjes uit te wisselen met je medezakenmensen, een beetje volgens het Poken-systeem. Toch zijn er beperkingen: het zou er behoorlijk belachelijk uitzien om met je das aan de computer te hangen. Ook je das even uitdoen om wat data over te zetten zou in slechte aarde kunnen vallen bij de secretaresse, ongewenste intimiteiten enzo.