2min

Tags in dit artikel

, , ,

Apple maakte dinsdagavond bekend dat de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van het bedrijf compleet uitverkocht is. Het is de tweede keer in de geschiedenis dat de World Wide Developers Conference is uitverkocht, in 2008 was dat ook al het geval.

De kaarten voor WWDC 2009 waren dit jaar in ongeveer vier weken uitverkocht, bijna twee keer zo snel als vorig jaar toen Apple op een gegeven moment registraties een halt toe moest roepen. In totaal namen er dat jaar 5000 mensen deel aan de conferentie die loopt van maandag tot en met vrijdag. Naar verwachting ligt het aantal deelnemers dit jaar nog hoger.

De WWDC zal dit jaar in het teken staan van de nieuwe Mac OS X-versie, Mac OS X Snow Leopard. Men verwacht dat Apple tijdens de WWDC-keynote een ‘feature complete’-versie van het besturingssysteem zal laten zien. Daarnaast zullen alle ogen gericht zijn op de derde generatie iPhone waarvan gespeculeerd wordt dat Apple deze tijdens WWDC zal onthullen.

Met name de verwachte uitgebreide ‘feature complete’ preview van Mac OS X Snow Leopard en het nieuwe iPhone OS 3.0 met tal van nieuwe functies voor ontwikkelaars, maakt de WWDC 2009 voor ontwikkelaars een interessant evenement om aan deel te nemen. Ontwikkelaars kunnen er presentaties en workshops volgen en krijgen de mogelijkheid om vragen te stellen aan Apple-ontwikkelaars. Ook mogen ze als eerste eventuele nieuwe producten bewonderen.

WWDC 2009 vindt plaats van 8 – 12 juni 2009. Het is nog niet bekend wanneer de openingskeynote, die traditioneel op een dinsdag plaatsvindt, dit jaar plaats zal vinden.