1 min

Tags in dit artikel

, , ,

HP en RIM hebben een samenwerking aangekondigd. De samenwerking zorgt ervoor dat BlackBerry Enterprise Server 5, die overigens ook recent levenslicht gezien heeft, extra functies krijgt. Op dit moment zijn er twee extra functies beschikbaar door de samenwerking, namelijk een print-service en een software-service.

De samenwerking tussen de beide bedrijven is aangekondigd op de ‘Wireless Enterprise Symposium’, die deze week gehouden wordt in Orlando, Florida. Met de print-service kan men vanaf zijn of haar BlackBerry gemakkelijk documenten printen naar de dichtstbijzijnde printer. Deze dienst heeft geen drivers of dergelijk nodig en werkt gewoon via het internet. Het betreft een zogenaamde cloud-applicatie.

De software-service zorgt ervoor dat BlackBerry-gebruikers hun BlackBerry-software kunnen monitoren en beheren vanaf afstand. "Research in Motion en HP willen applicaties afleveren die ervoor zorgen dat men een stukje mobiliteit extra heeft. Dit kan variëren van cloud-applicaties tot mobiele-services," aldus Jim Balsillie, medebeheerder van RIM in een verklaring. "Door de samenwerking kunnen consumenten het aantal applicaties voor hun BlackBerry verder uitbreiden."