1 min

Tags in dit artikel

,

Ex-medewerkers van Blizzard hebben besloten om hun eigen ontwikkelstudio op te zetten. De ontwikkelaars, die eerst in dienst waren van Blizzard en nu dus op zichzelf staan, hebben een startkapitaal van 4,5 miljoen dollar bij elkaar weten te schrapen.

De studio draagt de naam ‘Booyah’ en wil graag een ‘sociale game’ voor de iPhone ontwikkelen. In de game, die gefinancierd wordt door het startkapitaal van 4,5 miljoen dollar, kan men een soort ’tweede’ leven beheren. Wanneer de game uit gaat komen is nog onbekend, maar de ontwikkelaars hopen voor de zomer.

Booyah is opgericht door Keith Lee, Brian Morrisroe en Sam Christiansen. De drie heren waren alle drie ontwikkelaars bij Blizzard, maar hebben nu samen het eigen bedrijfje gestart. Lee was onder andere lead producer van Diablo 3, Morrisroe heeft zijn strepen verdiend op grafisch gebied, omdat hij lead was op het grafisch gebied van World of Warcraft en Diablo 3. Sam Christiansen is programmeur geweest bij Blizzard.

De drie hebben hun applicatie eerst neergelegd bij Blizzard zelf, maar die toonde geen interesse. De drie wilden de game toch produceren en besloten dus om zelf maar een eigen bedrijf te starten. Het startkapitaal is verkregen door middel van een lening bij de bank. Opvallend is dat de directeur van Blizzard ook zitting heeft in de raad van bestuur van Boyaah.