1 min

Tags in dit artikel

, ,

OCZ heeft onlangs twee nieuwe modules geïntroduceerd. Het gaat hier om DDR2 PC2-8500-geheugen en aangezien het DDR2-geheugen is werken deze modules daarom op een kloksnelheid van 1066MHz.

De twee nieuwe geheugenmodules maken onderdeel uit van een kit. De consument koopt in dit geval twee geheugenmodules met een hoeveelheid geheugen van 2 GB. Dit brengt het totaal van de kit op 4 GB. De twee kits behoren tot de Blade-serie en de XTC Platinum-serie van het bedrijf. Een verschil tussen deze twee series is de gebruikte heatsink.

De geheugenmodules werken op een relatief laag voltage. Met een spanning van 1,8V zijn de geheugenmodules in staat om op de eerdergenoemde kloksnelheid dienst te doen. OCZ definieert de kits daarom dan ook als "Low Voltage". De latencies van de twee verschillende geheugenmodules bedragen 5-5-5-18.

Volgens Fudzilla zouden de twee nieuwe kits vrij goed zijn in het overclocken. De website meldt, naar nader onderzoek op het OCZ-forum, dat de kloksnelheid verhoogd kan worden naar 1200MHz. Hierbij wordt de spanning verhoogd naar 1,85V. Aangezien de Extended Voltage Protection, kortweg EVP genoemd, ook 1,85V bedraagt verliest de eigenaar niet de garantie op het product.

De productpagina’s van de twee kits zijn hier en hier te vinden.