1 min

Tags in dit artikel

, ,

Op de microbloggingdienst Twitter zijn een aantal ‘updates’ verschenen die verraden dat er een Zune-telefoon aan zit te komen. Zune is het MP3-speler-idee van Microsoft dat niet zo populair is geworden als Microsoft gehoopt had.

Op Twitter zijn diverse updates verschenen, de meest gedetailleerde hiervan is "Nieuwe productlancering, meer mag ik niet zeggen. Koop maar geen iPhone/Pre.", geplaatst door OfficeTheMovie, een gelijknamige website is in handen van Microsoft. Het lijkt erop dat het Twitter-acoount ook in handen is van Microsoft, maar dit is niet zeker.

Met ‘Pre’ doelt de auteur van de update op de Palm Pre. Een nieuwe telefoon van fabrikant Palm, die draait op een compleet nieuw OS. Dit OS moet meer gericht zijn op online mogelijkheden en zal dan ook goed gaan samenwerken met internetdiensten, bijvoorbeeld door middel van synchronisatie. Wanneer de Palm Pre uitkomt is overigens nog altijd niet duidelijk, de telefoon lijkt maar uitgesteld te worden.

Door deze ‘onthulling’ via Twitter zijn de geruchten weer opgedoken. Het was namelijk een tijdje geleden ook al de wereld in geholpen. Diverse techwebsites berichten anders, zo denken enkele websites dat het om updates voor Windows Mobile gaat, terwijl andere websites weer beweren dat er een smartphone op de markt gaat komen.