1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

HP roept duizenden laptopbatterijen terug nadat twee machines oververhit raakten en vlam vatten.

Het gaat om lithiumionbatterijen, in HP- en Compaq-laptops, gemaakt tussen augustus 2007 en maart 2008. Het gaat wereldwijd om tweehonderdduizend accu’s, zo heeft HP laten weten. Tachtigduizend daarvan bevinden zich in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Hoeveel van die batterijen in Nederland zijn, is niet bekend, zo laat een HP-woordvoerster tegenover Webwereld weten.

Vooral de modellen Compaq Evo, HP Pavilion, Compaq Presario en HP Compaq hebben last van de mogelijk gevaarlijke batterij. Gebruikers wordt aanbevolen om de batterij onmiddellijk te verwijderen. Ze kunnen het apparaat overigens nog wel gebruiken als het aangesloten is op het stroomnet.

Alle informatie van HP is beschikbaar op deze pagina. Op die site kunnen gebruikers het laptopmodel en het serienummer controleren om te kijken of het beter is de laptop te retourneren en een gratis vervangingsaccu te ontvangen.

Overigens is HP niet het eerste bedrijf dat laptopaccu’s terugroept. Drie jaar geleden deed Sony, vanwege gelijksoortige oververhittingsproblemen, hetzelfde. Toen ging het echter om miljoenen batterijen. Daarnaast moesten Sony, Dell, HP en Toshiba vorig jaar nog hetzelfde doen met 35.000 laptopbatterijen die van Sony afkomstig waren.