1 min

Tags in dit artikel

, ,

Time Magazine heeft YouTube op een lijst gezet met IT-flops. Het Amerikaanse magazine, dat onder ander bekend is van de Man of the Year-verkiezing, heeft een lijst samengesteld van de tien ‘ergste’ IT-flops.

In de lijst bevindt zich onder andere YouTube en Windows Vista. Maar er zijn nog meer producten op de lijst terug te vinden, zoals Microsoft Zune en de HD DVD. Ook Palm is op de lijst verschenen. De lijst is hier te vinden.

Dat YouTube op de lijst staat is een verassing, want de website is ontzettend veel bezocht. Toch dekt het aantal bezoeken niet de kosten, de omzet die met YouTube behaald wordt, is onvoldoende om de kosten te kunnen betalen. Google heeft ooit 1,65 miljard dollar in YouTube gestopt om het op te kopen, maar deze kosten heeft de gigant nog lang niet terug verdiend. De kosten aan hosting en onderhoud zijn hoger dan bijvoorbeeld de advertenties opleveren. Naar schatting wordt er 470 miljoen dollar uitgegeven aan de hosting, terwijl er ‘slechts’ 240 miljoen dollar terugverdiend wordt.

De volledige lijst is hier te vinden. Dat Windows Vista op de lijst staat, te samen met de andere producten, zullen voor de meeste bezoekers waarschijnlijk geen verassing opleveren.