3min

Tags in dit artikel

, ,

Nu de WWDC met rasse schreden nadert, draait de geruchtenmolen weer op volle toeren. Deze week dook, via een voorheen onbekende website, het gerucht op dat de nieuwe iPhone vanaf 17 juli verkrijgbaar zal zijn.

Deze datum klinkt zeer logisch, gezien het feit dat de iPhone 3G ook in juli (11 juli) op de markt kwam. AppleiPhoneApps.com, de website in kwestie, kwam echter met nog meer interessante details over de nieuwe iPhone.

De website baseert zich naar eigen zeggen op een bron die de website zelf benaderd heeft. Omdat de betrouwbaarheid van deze website – door de onbekendheid – niet vastgesteld kan worden, is deze berichtgeving slechts ter informatie.

De website stelt verder dat de nieuwe iPhone meer opslagcapaciteit krijgt dan de huidige iPhone 3G heeft. Terwijl de iPhone 3G verkrijgbaar is met 8 of 16 GB, zou de nieuwe iPhone beschikbaar gaan komen met 16 en 32 GB opslagcapaciteit. De huidige prijzen van 199 en 299 dollar zouden, ondanks meer functionaliteit, echter wel gewoon gehandhaafd blijven.

De bron bevestigd verder ook dat de nieuwe iPhone een 3.2 megapixel camera aan boord heeft, zoals al eerder door verschillende bronnen werd gesuggereerd. Ook de mogelijkheden om video op te nemen en te bewerken op het toestel zelf zou een nieuwe functionaliteit van de derde iPhone-generatie zijn. Het toestel zou daarnaast ook video en foto’s kunnen versturen via MMS, een van de nieuwe functies van iPhone OS 3.0.

Hoewel er meermaals door verschillende bronnen gesteld is dat er qua uiterlijk niets aan de nieuwe iPhone verandert, stelt de bron van AppleiPhoneApps dat de nieuwe iPhone een ‘gladder’ design heeft, onder meer bereikt door het verwijderen van de metalen band op de voorzijde. Ook stelt de bron dat er zich op de achterzijde een lichtgevend Apple-logo (vergelijkbaar met dat van de MacBook-lijn) zal bevinden en de achterzijde zelf zou van rubber in plaats van plastic/metaal zijn.

Verder zou de nieuwe iPhone een batterij hebben die 1.5 keer langer meegaat, dit zou volgens de bron onder andere bereikt moeten worden door een nieuw scherm van OLED-technologie. Nadeel van OLED is echter de hoge aanschafprijs en daarom lijkt het enigszins onwaarschijnlijk dat Apple OLED-schermen boven LED-schermen verkozen zou hebben. Voorts meldt de bron ook dat niet alleen het geheugen, zoals we eerder berichtten, maar ook de processorsnelheid verdubbeld wordt.

Tot slot stelt de bron ook dat Apple een FM-zender in de nieuwe iPhone ingebouwd zou hebben. Wat hiervan waar is, is een beetje moeilijk te zeggen. Ook zou er een kompas in het toestel ingebouwd zijn en is het mogelijk om het toestel als navigatiesysteem te gebruiken, zoals bij de preview van iPhone OS 3.0 al duidelijk werd.

De website rept echter met geen woord over een datum waarop het nieuwe toestel onthuld zal worden. De meeste consensus is er nog altijd over 8 juni, tijdens de keynote die de start van de WWDC-conferentie inluidt, al gelooft analist Gene Munster dat de nieuwe iPhone pas ná WWDC geïntroduceerd zal worden, op een extra special event waar ook Steve Jobs, die met ziekteverlof is, zijn comeback zal maken.