2min

Tags in dit artikel

, ,

Er gingen op het internet al een tijd geruchten rond over Project Trico, een project van de makers van ICO en Shadow of the Colossus. Allebei spellen die erg positief werden ontvangen.

Volgens de geruchten zou er een video van Project TRICO te zien zijn op de E3, het ziet er echter naar uit dat deze video nu al gelekt is. De video kwam via PlayStation Lifestyle naar buiten, ze lieten ook weten dat het een erg vroege versie van het spel betreft en er nog veel kan veranderen. Al eerder was er een screenshot gelekt waarop de ketting te zien was die we in het begin van de trailer zien liggen.

In de video zien we wel degelijk overeenkomsten met een eerder spel van Team ICO, namelijk ICO. In de trailer zien we namelijk een jongetje die erg lijkt op het hoofdpersonage van ICO. Ook is er een gigantisch beest te zien, dit beest lijkt op een combinatie van meerdere dieren. Ook de gameplay elementen die te zien zijn komen overeen met eerder werk van Team ICO, zo zien we coöperatieve platform elementen terug, waarbij er moet worden samengewerkt om tot een oplossing te komen.

Op de Game Developers Conference dit jaar liet Fumito Ueda, directeur en lead designer van Team ICO, al iets doorschemeren van het nieuwe spel. De essentie van het nieuwe spel zou overeenkomen met dat van ICO. We hopen meer informatie te zien of te horen op de E3 van dit jaar.

Gelekte trailer van Project TRICO: