1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Sony Ericsson zal nog geen toestellen produceren waar Android 1.5 op draait. De toestellen met het Android-OS hebben voorlopig nog geen hoge prioriteit, aangezien Sony Ericsson grote verliezen heeft geleden. Wanneer de financiële zaken weer op orde zijn, zullen de Android-toestellen pas aan bod komen, aldus Peter Ang, vice president marketing van Sony Ericsson.

In de komende maanden zullen er een aantal Android-toestellen op de markt komen die voorzien zijn van Android 1.5. Deze versie kan zijn grote concurrent, de iPhone, nog lang niet bijbenen. In Android 2.0 zullen de multimediakanten van het OS flink verbeterd worden. Sony Ericsson wacht hier liever op, aangezien het zich vooral willen richten op de Walkman-serie.

Het is nog onduidelijk wanneer Android 2.0 uitkomt. Versie 1.5 is vijf maanden na de eerste firmwareversie uitgekomen. Sony Ericsson meldt dat het voorlopig nog geen haast heeft, het wil eerst een toestel uitbrengen met een unieke gebruikersinterface en gebruikerservaring. CEO Hideki Komiyama van Sony Ericsson liet over Android weten: "We kijken vooruit, we gaan werken aan een systeem dat ongelofelijk is."