1 min

Tags in dit artikel

,

THQ heeft gezegd te werken aan de shooter Homefront. Deze wordt ontwikkeld door KAOS Studios, bekend van Frontlines: Fuel of War.

Homefront speelt net als Fuel of War in de toekomst, namelijk in 2027. Ook hier is een energiecrisis, bovenop een kredietcrisis. De Verenigde Staten, die nog maar een fractie van de huidige macht bezitten, moeten zich verdedigen tegen een invasie van Noord-Koreaanse troepen. Heel Amerika is nu een strijdtoneel. In de rol van een infanterist kun je vele grond- en luchtvoertuigen besturen. Dit is weer net als in Frontlines. Naast een singleplayercampagne zal er ook een multiplayeronderdeel zijn.

"Kaos Studios gebruikt een krachtig verhaal en een krachtige vertelmanier die van de omgeving afhankelijk is, om een niet na te maken en toekomstrealistisch toneel te maken waarin de bewoners van het ooit machtigste land om hun voortbestaan vechten", zo vertelt de trotse Kevin Kraff, vicepresident van Global Brand Management bij THQ. "Deze dramatische achtergrond zorgt voor spannende multiplayergevechten en een singleplayercampagne vol emotie."

Homefront verschijnt op de PlayStation 3, de Xbox 360 en de pc.