1 min

Tags in dit artikel

, ,

Kingston heeft gisteren een officieel bericht gepubliceerd waarin gemeld wordt dat het bedrijf een nieuwe 12 GB DDR3-kit heeft aangekondigd. Het gaat om Kingston HyperX-modules

De geheugenkit van Kingston is gericht op de Core i7-processoren en de X58-chipset die beiden afkomstig zijn van Intel.

Drie modules die ieder een totale hoeveelheid geheugen van 4 GB aan boord hebben vormen samen een kit van 12 GB. Deze drie modules kunnen in triple-channel geplaatst worden om de prestaties van de modules nog meer te doen verbeteren.

De modules zijn actief op een kloksnelheid van 1600MHz. De CAS latency bedraagt 9 en de overige timings van de modules bedragen volgens Kingston 9-9-27. Deze kloksnelheid en de bijbehorende timings vragen om een spanning van 1,65V. Kingston levert levenslange garantie op deze modules.

Mark Tekunoff, senior technology manager bij Kingston, zegt het volgende: "Kingston was de eerste onderneming die met 2GHz-kits op de proppen kwam. Nadat Intel de triple-channel architectuur creëerde werd er meer DDR3-geheugen aan de productlijn van Kingston toegevoegd. Deze modules behoren tot dit DDR3-assortiment en ze zijn onlangs succesvol getest op een Asus P6T Deluxe."