1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De nieuwste video van deel twee van Operation Flashpoint is online. Er wordt heel wat gevochten met heel wat wapens en voertuigen.

Operation Flashpoint: Dragon Rising, zoals het spel volledig heet, zal een zeer tactische shooter worden als je het filmpje mag geloven. Het spel zal deze herfst door Codemasters worden uitgebracht voor PlayStation 3, pc en Xbox 360.

Het verhaal speelt zich af in de toekomst en gaat over een groot tekort aan aardolie. Rusland claimt daarom het eiland Skira, vlak voor Japan, waar een groot aardolieveld onder ligt. China is hier natuurlijk niet blij mee en annexeert het eiland. Rusland pikt dit niet en klopt aan bij zowel de NAVO als de VS voor militaire steun. Dit alles loopt uit op een invasie van het eiland. Het eiland heet in werkelijkheid Kiska, maar in het spel Skira.

Naast het verhaal zijn nog een aantal dingen bekend.
Zo kan men in een level voorwerpen uit de omgeving beschadigen die de rest van het spel blijft, kunnen wapens naar believen worden uitgerust met een vizier of een granaatlanceerder en zullen er meer dan zeventig wapens en vijftig voertuigen voor op het land, in het water en in de lucht voorkomen in het spel. Bovendien zal er ook een multiplayerversie beschikbaar komen voor 32 spelers.

Screenshots van het spel zijn te bekijken op deze pagina.