1 min

Tags in dit artikel

,

De DSTL1-telefoon van General Mobile die op het Android-OS zal gaan draaien, wordt een dualsim-telefoon. De DTSL1, die juni in Turkije en Amerika op de markt zal verschijnen, zal de eerste telefoon worden met een resistief touchscreen.

Het is nog niet duidelijk wanneer de telefoon in Nederland uitkomt. Volgens de Android Authority komt de telefoon na Turkije en Amerika in Duitsland en Rusland uit. De prijs zal waarschijnlijk tussen de 400 en 550 euro komen te liggen.

Het touchscreen is drie inch groot en is een resistief scherm, de T-Mobile G1 en de HTC Magic hebben allebei een capacitief scherm. Capacitieve schermen zijn gevoeliger voor aanraking met de vingertoppen, maar deze kunnen niet met een normale stylus bediend worden. Het is nog niet bekend wat de resolutie van het scherm zal zijn.

Het toestel zal de meest recente versie van Android gaan draaien, namelijk Android 1.5 Cupcake. De telefoon heeft een Marvell PXA 31-chipset en de kloksnelheid is 624 MHz. Hiernaast is het toestel voorzien van een vijfmegapixelcamera van Sony.