1 min

Tags in dit artikel

, ,

Dell heeft aangegeven dat het de ontwikkeling en verkoop van 8.9 inch-notebooks staakt. De netbooks worden niet zo goed verkocht als netbooks die een slag groter zijn. Dell gaat zich dus focussen op de verkoop van tien inch-modellen.

Men kwam erachter doordat de website van Dell geen optie meer biedt om de 8.9 inch-versie van de Dell Mini 9 te kopen. De website geeft echter nog wel aan dat ook deze versie nog te verkrijgen is. Dell lijkt zich echter wel meer te focussen op de tien inch varianten.

De trend is steeds meer zichtbaar onder netbook-fabrikanten. Veel fabrikanten gaven al aan geen brood meer te zien in negen inch-varianten. Deze verkochten slechter dan de tien inch tegenhanger. De consument toonde hiervoor meer interesse. Dell heeft nu, als een van de laatste fabrikanten, besloten om de negen inch-variant te ‘end of live’ te verklaren.

Voor de mensen die nog wel graag de negen inch-versie van de Dell netbook-lijn willen, bij Vodafone gaat de verkoop gewoon daar. Daar kan men de netbook kopen bij een contract voor mobiel internet.