1 min

Tags in dit artikel

,

Samsung heeft op tweede Pinksterdag officieel zijn twaalf megapixel-telefoon aangekondigd. Het toestel is voorzien van een twaalf megapixel camera, en focust zich dus vooral op fotografisch publiek.

Het toestel is voorzien van een 3,1 inch AMOLED-scherm en werkt volledig via touch-screen. Het toestel komt uit met alle opties die hedendaags van een smartphone verwacht worden, zoals GPS en HSDPA-technlogie. Het toestel is eveneens voorzien van WiFi. Maar het verkooppraatje voor deze telefoon zal zich terugleiden naar de camera. Dit is namelijk een twaalf megapixel camera, uiteraard voorzien van auto-focus en flitser.

Het toestel moet gaan concurreren met Sony Ericsson, dat alweer enige tijd geleden een twaalf mexapixel telefoon heeft aangekondigd. Het toestel komt uit in de serie ‘Pixon12’ en draagt het typenummer ‘M8910’.

Het lijkt erop dat de camera in een telefoon steeds populairder wordt. Zo meldt Nokia bijvoorbeeld dat het bedrijf een van de grootste camera-verkopers is, deze camera’s zijn allemaal opgenomen in telefoons. Ook lijken consumenten steeds meer geïnteresseerd in de camera-mogelijkheden van een telefoon.