2min

Tags in dit artikel

, , ,

Nintendo-ontwikkelaar Shigeru Miyamoto heeft tegenover BBC laten weten niet bezorgd te zijn over de nieuwe controller van Sony en de nieuwe add-on van Microsoft.

Het Japanse bedrijf heeft met de Nintendo Wii goud in handen. Dit is vooral te danken aan de motioncontroller die samen met de Wii wordt geleverd. Echter, op de E3 in Los Angeles lieten zowel Sony als Microsoft hun antwoord op de WiiMote van Nintendo zien.

"Het feit dat beide bedrijven de gamer van de bank proberen te krijgen door motion control te gebruiken en door ze hun lichaam te laten gebruiken om games te besturen, laat zien dat ze naar de Wii hebben gekeken", zo vertelt Miyamoto. "En nu ze de dezelfde richting opgaan, zijn we erg gevleid."

Hoewel Sony en Microsoft nieuwe technologie presenteerden, was de persconferentie van Nintendo een stuk rustiger. De enige ‘nieuwe technologieën’ die het bedrijf presenteerde, waren de Wii Motion Plus die al vorig jaar aangekondigd werd en de Wii Vitality Sensor die lichaamsfuncties meet. Er waren gemixte reacties op de persconferentie van Nintendo.

Miyamoto vertelde verder dat Nintendo de ervaring die het de afgelopen vijf jaar met motion control heeft opgedaan, nu gaat toepassen om game-ervaringen te perfectioneren.

"Waar we nu heel erg op gefocust zijn, is om alle ervaring die we de afgelopen vijf jaar hebben opgedaan zo te gebruiken dat we diepe game-ervaringen kunnen maken die echt optimaal gebruik maken van motion control", zo vertelt Miyamoto.

"Gebaseerd op de aankondiging die we zagen van Microsoft en Sony, zien we dat ze nog steeds in de beginnende fase zijn en dat ze ervaringen proberen te maken die op dit moment nog lang niet de diepte bereiken van wat we kunnen maken met de Wii Motion Plus."

Naast de Wii Motion Plus demonstreerde Nintendo ook andere titels, zoals Metroid: Other M, The Legend of Zelda: Spirit Tracks, Kingdom Hearts 358/2 en een nieuwe James Pattersons Woman’s Murder Club-game op de Nintendo DS.