2min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Nu alle ogen deze week gericht zijn op de aankomende nieuwe iPhone, zou je haast de nieuwe versie van Mac OS X, Snow Leopard, vergeten. Mac Rumors kwam daarover donderdag met een interessant bericht: Snow Leopard zou zo goed als klaar zijn.

Mac Rumors claimt gehoord te hebben dat Snow Leopard dichterbij een release is dan menigeen denkt. Zo zouden er binnen Apple enkele interne builds van het besturingssysteem circuleren die aangemerkt zijn als Gold Master-kandidaat. Dit zou betekenen dat Mac OS X Snow Leopard in een vergevorderd stadium is en mogelijk al vrij snel op de markt kan komen.

Recentelijk werd nog bekend dat Apple in de laatste developerbuild een zogenaamde API-freeze had afgekondigd, hetgeen betekent dat er op dat vlak geen wijzigingen meer aangebracht zullen worden. Dit is interessant voor ontwikkelaars omdat zij nu zich kunnen focussen op het compatibel maken van hun software met het nieuwe Mac OS X-besturingssysteem. Ook geeft het aan dat de ontwikkeling van Snow Leopard op het punt staat een nieuw stadium te betreden.

Ook gingen er een tijdje geleden geruchten over een makeover van de gebruikersinterface van Snow Leopard. Deze makeover zou de naam ‘Marble’ dragen en grotendeels gebaseerd zijn op de stijl en lay-out van de nieuwe rasterweergave die Apple in iTunes 8 introduceerde. In het verleden bleek iTunes al eerder een graadmeter te zijn voor veranderingen in het besturingssysteem. De zijbalk van de Finder in Leopard is namelijk ook van iTunes ‘geleend’.

Apple zou volgens bronnen echter huiverig zijn om deze nieuwe gebruikersinterface in de gewone developerbuilds te integreren en wacht daarom, zo werd althans gespeculeerd, tot de WWDC Keynote van aanstaande maandag. Sowieso wordt Apple verwacht daar de sluier van Snow Leopard te gaan verwijderen, want Apple heeft ontwikkelaars ook een zogenaamde final developer preview beloofd.