2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Nintendo heeft aangekondigd dat het op 11 juli een zwarte versie van de Wii en een rode versie van de DSi gaat uitbrengen in Japan. Tegelijkertijd heeft het bedrijf te kampen met teruglopende Wii-verkopen. Maar het bedrijf is niet in paniek, het heeft zelfs een compleet nieuwe handheld klaarliggen, maar brengt die voorlopig niet uit.

Hoewel Nintendo door velen bekritiseerd is vanwege de ietwat saaie persconferentie op de E3, zeker ten opzichte van die van Sony en Microsoft, spreken de verkoopcijfers voorlopig nog hoogste woord. Nintendo laat Sony en Microsoft qua verkoopcijfers nog altijd ver achter zich, zo ging de DSi in twee maanden meer dan een miljoen keer over de toonbank. Maar nu de verkoopcijfers van de Wii de laatste maanden sterk teruglopen en de twee giganten op de E3 hun eigen visie op motion-controlling hebben gegeven, lijkt het erop dat Nintendo actie moet gaan ondernemen.

Maar als er actie ondernomen wordt, zal dat geen overhaaste actie worden. Sterker nog, Nintendo’s president Satoru Iwata liet eerder deze week in een interview met CNBC weten dat Nintendo een compleet nieuw handheld gaming systeem klaar heeft liggen, maar uiteindelijk besloten heeft het nog niet uit te brengen. Volgens Iwata is dat in de geschiedenis van Nintendo vaker gebeurd. "Als we nieuwe hardware lanceren doen we dat alleen op het juiste moment", aldus Iwata.

Maar nu de Wii-verkopen teruglopen vinden diverse mensen in de gamesindustrie dat Nintendo de prijs van de console moet verlagen. Volgens Iwata gaat dat echter niet gebeuren, hij is van mening dat Nintendo het momentum later dit jaar weer kan terugpakken als het met een sterke software-line-up komt. Tegelijkertijd werkt het bedrijf aan nieuwe innovatieve gamebelevingen, zo introduceerde het op de afgelopen E3 de Wii Vitality Sensor, die met lichtpulsen op een vingertop onder andere iemands hartslag kan meten. De accessoire zou niet alleen ingezet kunnen worden voor trainingsgames, maar bijvoorbeeld ook voor horrorgames.

Voorlopig dus geen nieuwe hardware van Nintendo, hoewel er dus wel een mysterieuze nieuwe handheld op de planken ligt. Toch heeft Nintendo deze week een aankondiging gedaan waar veel potentiële Wii-kopers op hebben zitten te wachten, er gaat namelijk een zwarte versie van de Wii op de markt komen. Voorlopig verschijnt het apparaat vanaf 1 augustus in Japan, maar een komst naar Europa lijkt onvermijdelijk. Diegenen die gehoopt hadden op een rode dvd-sleufverlichting kunnen we teleurstellen, ook de zwarte Wii krijgt een blauwe verlichting. Uiteraard brengt Nintendo ook de bestaande controllers in het zwart uit, naast de nieuwe Classic Controller Pro, die zowel in zwart als wit uitkomt.


Daarnaast lanceert Nintendo ook een rode versie van de DSi. Zowel de rode DSi als de zwarte Wii krijgen dezelfde prijs als hun respectievelijk zwarte en witte broers.