1 min

Tags in dit artikel

EA Game-president Frank Gibeau heeft gemeld dat EA zal stoppen met het uitbrengen van games die gebaseerd zijn op de filmreeks The Godfather. Paramount meldt echter dat de toekomst van deze reeks nog onduidelijk is.

Verleden week is Gibeau vrij duidelijk geweest tegenover de LA Times. Hij zegt namelijk dat EA zijn laatste game heeft gemaakt in The Godfather-reeks. Er zal geen titel meer voorkomen in de productieplannen tot en met 2012. Gibeau heeft geen reden bekend gemaakt, maar The Godfather II die in april is uitgekomen, is slechts 241.000 keer verkocht in de Verenigde Staten. Waarschijnlijk heeft dat een zware stem in de overweging.

De partner van EA, Paramount Digital, heeft gezegd dat het lot nog niet helemaal bepaald is voor deze game. Er mag dan nog geen derde deel in ontwikkeling zijn, het is niet uitgesloten dat deze niet komt. Ondertussen heeft EA al op Paramount Digital gereageerd. In deze verklaring worden de woorden van de Game-president gerelativeerd. Er zal op kort termijn sowieso geen nieuwe game van The Godfather uitkomen.