1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Peter Moore, chief van EA Sports, heeft de plannen bekend gemaakt om elk jaar een vechtspel uit te geven. Het nieuwe spel, dat draait om MMA, en Fight Night zullen om het jaar afwisselen, in 2009 komt Fight Night Round 4, in 2010 MMA en in 2011 Fight Night Round 5.

EA’s Mixed Martial Arts-spel moet gaan concurreren met THQ’s UFC. Peter Moore vertelde veel respect te hebben voor UFC en wat THQ met de franchise heeft gedaan, er was volgens Moore echter wel ruimte voor wat concurrentie. THQ heeft de licentie op Mixed Martial Arts, niet EA, daar maakt Moore zich echter geen zorgen over.

MMA is de naam van de vechtsport zelf. Mixed Martial Arts is een vechtsport die technieken van meerdere vechtsporten combineert, waaronder: worstelen, judo, kickboksen, boksen en jiujitsu.

Fight Night Round 4 draait niet om MMA, maar om boksen. Fight Night Round 4 moet vanaf 2 juli 2009 te koop zijn voor Xbox 360 en PlayStation 3. Meer informatie over EA’s MMA-spel is nog niet bekend, het spel werd aangekondigd op de E3 en wordt ontwikkeld door EA Tiburon. EA Tiburon is onder andere verantwoordelijk voor de Tiger Woods-spellen.