Abonneer je gratis op Techzine!

Ilse.nl was in het begin, toen de website net begon, een van de belangrijkste zoekmachines in Nederland. De zoekmachine richtte zich voornamelijk op Nederlandse bodem en deed het erg goed, na verloop van tijd moest er echter ingeleverd worden. De nieuwe eigenaar Ilse Media heeft daarom Ilse.nl teruggegeven aan twee van de drie oorspronkelijke oprichters.

Deze twee oprichters, die Merien ten Houten en Robert Klep heten, gaan van Ilse.nl een nieuwe mediaportal maken. Die moet dit najaar levenslicht zien, op kort termijn veranderd er niks. Ook de samenwerking met andere websites van de uitgeverij Ilse Media, blijft onveranderd. Er wordt nog net zo nauw samengewerkt met bijvoorbeeld Nu.nl en Startpagina.nl als voorheen.

Merien ten Houten ziet goede mogelijkheden voor ilse.nl in de toekomst: "Dit is voor ons een uitstekende kans om enkele nieuwe portal concepten waar we al lang mee bezig zijn ook te gaan realiseren. Ilse.nl is een prima merk dat nog steeds een goede klank heeft bij internet gebruikers in Nederland. Ilse.nl verdient het om vernieuwd te worden."

Joris van Heukelom, algemeen directeur van ilse media, is blij met de deal: "Merien en Robert zitten in het DNA van ilse.nl. Zij zullen als geen ander het toekomstige pad, van wat ooit de grootste zoekmachine van Nederland was, kunnen bepalen. Dat de dienst een serieuze twist moet krijgen mag duidelijk zijn. En dat het merk nog steeds een goed uitgangspunt is ook. De manier van samenwerken en innoveren met de heren spreekt mij trouwens ook erg aan. Open, eerlijk, simpel en vanuit enthousiasme."

Hoe de nieuwe website er concreet uitgaat zien is nog niet bekend en wil ten Houten ook niet bekend maken. Het lijkt erop dat men wil meedenken met de gebruiker, ten Houten geeft wel aan dat ze niet gaan concurreren met Google. Want dat wint Google gegarandeerd, zo luidt de prognose van ten Houten. In plaats daarvan wil ze meedenken met de gebruiker, wat kan doelen op zoekmachines zoals Wolfram Alpha.