1 min

Tags in dit artikel

, ,

Na een paar keer uitstellen, omdat er toch nog eventjes een bug werd gevonden, is hij dan toch eindelijk daar. Fedora 11 ziet levenslicht. De ontwikkelaars achter Fedora hebben de release gisteren vrijgegeven.

Wat er nieuw is in Fedora 11 is niet zo schokkend. Veel gebruikers zullen waarschijnlijk wel blij zijn met het streven van de ontwikkelaars om deze release sneller op te laten starten. Zo claimen de ontwikkelaars dat de boottime van Fedora 11 met eenderde is afgenomen. Dit komt ondermeer door naar het nieuwe bestandssysteem EXT4 over te stappen.

Andere noemenswaardige verbeteringen vindt men terug in PackageKit. Die kan sinds Fedora 11 nu ook mime-handlers en lettertypes installeren. Hiermee wordt het onderhoudt weer een stukje gemakkelijker. Verder zijn een hoop pakketten geüpdatet, bijvoorbeeld Gnome is naar versie 2.26 gegaan, KDE gaat naar versie 4.2, Xfce naar versie 4.6, XServer naar versie 1.6.

Alle veranderingen in Fedora 11 zijn hier terug te vinden. Het downloaden van Fedora 11 kan hier. Fedora is de speeltuin van Red Hat. Red Hat test alle nieuwe features eerst in Fedora, alvorens deze in Red Hat Enterprise Linux terecht komen. Fedora is volledig open-source.