2min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft kondigde op de E3 aan dat het de lancering van de bewegingssensor Natal zal insteken als de lancering van een nieuwe console. Volgens de website 1UP is dat niet vreemd, want de website beweert dat er ook daadwerkelijk een nieuwe Xbox-console gaat komen, tegelijkertijd met de release van Natal.

Volgens 1UP is de nieuwe console zeker geen totaal nieuwe formule, maar een upgrade en redesign van van de huidige Xbox 360. Huidige 360-games zouden te spelen zijn op de nieuwe console, maar nieuwe games zouden gebruik kunnen maken van de extra kracht van de nieuwe console. Uitgevers kunnen echter ook eenvoudig hun nieuwe games nog uitbrengen voor de originele Xbox 360.

Volgens de berichtgeving zal Microsoft de nieuwe console richten op het mainstream-publiek en de console eerder op de markt willen hebben dan de Wii HD, waar volgens de laatste berichten Nintendo aan zou werken. Beide partijen werken volgens 1UP ook naar hetzelfde doel toe, maar op een andere manier. Microsoft heeft de HD-hardware en gaat bewegingssensors toevoegen, terwijl Nintendo de bewegingscontrollers al heeft en HD-hardware wil toevoegen. Ook Sony is druk bezig met een aanvulling op zijn EyeToy-camera.

Natal zal volgens 1UP daarom standaard inbegrepen zijn in de nieuwe console, maar ook als add-on leverbaar zijn voor de bestaande Xbox 360’s. 1UP verwacht dat Microsoft de nieuwe console pas op de Game Developer’s Conference van 2010 zal aankondigen. De lancering zou dan rond de herfst van 2010 gaan plaatsvinden.