2min

Tags in dit artikel

, ,

Er komen tegenwoordig veel verschillende signalen. Zo stellen diverse onderzoekers dat Android niet kan concurreren met Windows 7 en stellen andere onderzoekers weer dat Android allang concurreert met Windows 7 Gartner doet nu ook een duit in het zakje, zij stellen dat Android na verloop van tijd kan concurreren met Windows 7.

De onderzoekers bij Gartner concluderen dit na bezoek aan de Computex. Alwaar diverse netbooks en smartbooks, dit zijn netbooks die draaien op ARM-architectuur, draaiende op Android te bezichtigen waren. Volgens de onderzoekers heeft Android nog een weg te gaan voordat het besturingssysteem goed werkt, maar er is al een begin gemaakt.

"Wanneer Android werkte moesten we concluderen dat Android niet goed draaide op ARM-architectuur, slechter dan Windows 7 draait op ATOM-architectuur," aldus Christian Heidarson en Ben Lee in een verklaring. Android heeft dus nog wel een weg te gaan, maar is goed op weg. Aldus de onderzoekers.

Microsoft heeft aangegeven dat de softwaregigant geen ondersteuning gaat bieden voor ARM-architectuur, dus zowel Windows Mobile als Windows 7 wordt niet ondersteund op de ARM-processors. Dit laat een markt open voor Google. Aangezien de ARM-architectuur relatief nieuw is, is de markt ook nieuw, dus makkelijker voor Google om in te stappen.

Er waren diverse partijen op Computex die een Android-netbook meegenomen hadden. Deze waren overigens allemaal nog experimenteel, waarbij ze dus zeker niet zo op de markt komen. Zo had bijvoorbeeld ASUS een smartbook bij die Android draaide. Verder stonden er nog wat onbekendere partijen op de Computex met een ‘werkende’ smartbook of netbook met Android, zoals Elitegroup Computer Systems. Acer heeft aangegeven dit jaar nog een netbook met Android te willen lanceren, of dit streven gehaald gaat worden, lijkt nog de vraag. Ook zij stonden met dit ‘gewone’ x86-systeem op Computex, deze Acer Aspire One-netbook moet in het derde kwartaal van dit jaar uitkomen.