1 min

Tags in dit artikel

,

Gisteren tijdens het Nokia Connection-evenement in Singapore heeft Nokia de nieuwe 5530 Xpressmusic aangekondigd. Deze smartphone heeft een 3,2-megapixelcamera en een 2,9"-scherm. Nokia wil dat het toestel nog dit najaar in de schappen komt te liggen.

Deze telefoon heeft geen fysiek-toetsenbord, maar de smartphone is wel voorzien een touchscreen waarmee je een toetsenbord tevoorschijn kan halen. De resolutie van het scherm zal naar alle waarschijnlijkheid 640×360 pixels worden. De accu van 1000mAh zal goed zijn voor zo’n vijf uur spreektijd.

Nokia zet deze telefoon onder de muziek-telefoons, maar er zit slechts 70 megabyte geheugen in. Er zal wel standaard een geheugenkaart van vier gigabyte bij geleverd worden, de maximale grootte van de geheugenkaart kan zestien gigabyte zijn. Je kunt de media-bestanden via een computer-verbinding op de telefoon zetten, maar je kunt ook de nieuwe Ovi-store gebruiken om bestanden uit te downloaden.

In het derde kwartaal van dit jaar zal de nieuwe aanwinst van Nokia op de markt verschijnen voor een adviesprijs van zo’n 230 euro.