2min

Tags in dit artikel

, ,

HTC heeft vandaag de Hero aangekondigd. De Hero is alweer het derde Android-toestel van HTC, maar zal als eerste HTC-telefoon de nieuwe HTC Sense gebruiksinterface.


De Hero lijkt het directe antwoord van HTC op de iPhone 3GS en Palm Pre te zijn. Het apparaat wordt aangestuurd door een Qualcomm MSM7200A-chip met een kloksnelheid van 528 MHz en biedt 512 MB ROM en 288 MB RAM. Verder is de Hero voorzien van een 3,2-inch HVGA-scherm (320 x 480 pixels), GPS, een digitaal kompas, zwaartekrachtsensor, stereo hoofdtelefoonaansluiting en een vijf megapixelcamera. Bluetooth 2.0 en Wi-Fi 802.11g mogen uiteraard niet ontbreken.

Het beeldscherm is daarnaast een zogenaamd capacitive touchscreen dat warmtegevoelig is en daardoor zeer nauwkeurig reageert op de lichtste aanraking. Het scherm is verder voorzien van een speciale coating die moet beschermen tegen vingerafdrukken. De behuizing is daarnaast voorzien van een teflon-coating.

Qua uiterlijk lijkt de Hero meer op HTC’s eerste Android-toestel, de G1, dan op de Magic, die recentelijk uit kwam. Het toestel heeft eveneens als de G1 een geknikte onderkant waarop een aantal knoppen geplaatst zijn, waaronder een opvallende zoekknop en een trackball. Volgens HTC gaat er achter deze functie een uitgebreide zoekfunctie schuil, waarmee te zoeken is in de contactenlijst, Twitter, e-mails en iedere andere plek in het toestel.

Geheel nieuw is de nieuwe HTC Sense gebruiksinterface. Deze flexibele interface is geschikt voor Android, maar ook voor Windows Mobile en is geheel naar eigen wens aan te passen. De interface is gebouwd op drie principes, te weten ‘Make it mine’, ‘Stay Close’ en
‘Discover the Unexpected’. ‘Make it mine’ moet de gebruiker het idee geven dat het toestel speciaal voor hem gemaakt is, doordat ze zelf kunnen bepalen hoe ze toegang willen krijgen tot hun contactpersonen, hun agenda, het weer of andere informatie. Het idee achter ‘Stay close’ is dat alle communicatiekanalen en applicaties worden geïntegreerd, waardoor gebruikers in een oogopslag alle communicatie met contactpersonen in de gaten kunnen houden. Het laatste principe ‘Discover the Unexpected’ draait om een aantal innovatieve features om content als foto’s, Twitter-feeds en e-mail op verschillende manieren te kunnen bekijken.

De Hero komt half juli uit in de Benelux en is beschikbaar in de kleuren White en Urban Brown. Het is niet bekend welke provider de telefoon gaat aanbieden, maar de adviesprijs voor een los toestel bedraagt 479 euro.