1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Mozilla heeft bevestigd dat het van plan is om op dinsdag versie 3.5 van Mozilla Firefox te lanceren.

De browsergigant maakte eerder de belofte dat na veel uitstel de volgende versie van Mozilla Firefox eind juni uitgebracht zou worden. Mozilla heeft dit keer wel zijn belofte gehouden en lanceert de browser dus op de allerlaatste dag van de maand.

Mozilla Firefox 3.5 is de grootste update van de opensourcebrowser sinds juni 2008 toen versie drie gelanceerd werd. Nieuw is onder meer het sneller opbouwen van webpagina’s, nieuwe stabiliteitsfuncties en een geheel nieuwe JavaScript-engine.

Bovendien biedt versie 3.5 van Firefox ondersteuning voor nieuwe HTML5-elementen waarmee onder meer gegevens offline opgeslagen kunnen worden, webgraphics beter opgebouwd kunnen worden en multimedia zonder plug-ins afgespeeld kan worden. Daarnaast is er een nieuwe privénavigatiemodus waarmee alle surfgegevens na een internetsessie automatisch opgeruimd kunnen worden, iets wat Google Chrome en Internet Explorer ook al kunnen.

Op dit moment is de testfase van versie 3.5 aan het einde beland. De derde releasecandidate wordt op dit moment nog getest, maar deze code is nu al behoorlijk stabiel.

Overigens zou versie 3.5 eigenlijk eerst versie 3.1 worden en had deze versie veel eerder moeten verschijnen. Dankzij de vele wijzigingen werd echter besloten om het versienummer op te hogen en om de lanceerdatum uit te stellen.