1 min

Tags in dit artikel

, ,

Dat het niet mogelijk meer was om met de PlayStation 3 spellen van de PlayStation 2 te spelen was voor veel mensen een groot minpunt aan de PS3. Sony heeft dit echter ook opgemerkt en heeft een patent vastgelegd om PS2 spellen speelbaar te maken op de PS3.

Toen de PlayStation 3 uitkwam was het wel mogelijk oudere spellen te spelen op het systeem. De 20GB en de 60GB versie van de PlayStation 3 in Noord Amerika en Japan hadden hardware om dit te doen, dezelfde versies in de PAL regionen deed dit via software. Later werd deze optie verwijderd en was het met de 40GB, de 80GB of de 120GB PlayStation 3 niet mogelijk om PlayStation 2 spellen te spelen.

Daarom heeft Sony recentelijk een patent vastgelegd om dit weer mogelijk te maken. Het zou gaan om een methode die de PS3’s Cell Chip de code van de PS2’s Emotion Engine laat vertalen. Een totale replica van het PlayStation 2 spel dus. Met deze techniek zou het mogelijk moeten zijn elk PlayStation 2 spel op elke PlayStation 3 te spelen, het is echter nog niet bekend of Sony hier serieus gebruik van gaat maken.