2min

Tags in dit artikel

De beroemde gele spons Spongebob Squarepants wordt tien en om dat te vieren heeft THQ aangekondigd een extra spel van hem uit te geven, te weten ‘Truth or Square’.

Het spel zal een unieke en nooit geziene vormwisselfunctie hebben, waarmee de speler Spongebob in allerlei verschillende vormen kan laten veranderen. Verder heeft hij onder andere de mogelijkheid water op te zuigen en te veranderen in een propeller. Verschillende puzzels en challenges zullen spelers van alle leeftijden uitdagen, aldus THQ. Spongebob’s Truth or Square zal gemaakt worden rond de grappigste momenten uit de afgelopen tien jaar van de serie.

"We zijn blij de ultieme Spongebob-game naar fans en gamers van alle leeftijden te brengen", aldus Randy Shoemaker, vice president bij THQ. "Dit spel zal spelers door gebruik van de beste scenes uit de serie nog dieper in Spongebobs wereld brengen dan ooit tevoren."

In Truth or Square zullen spelers in een aantal memorabele Spongebob-locaties moeten spelen om het recept van de krabburgers op tijd terug te vinden voor de zevende verjaardag van de krokante krab. Spelers langs de velden waar hij altijd op kwallen, vist, bikinibroek en zijn huis komen terwijl ze rennen, springen, draaien en slaan om het recept te krijgen. Het spel zal tien levels bevatten, ieder level zal de speler meenemen naar een van de mooiste momenten van Spongebobs leven, zoals de eerste ontmoeting met Sandy.

Spongebob’s Truth or Square wordt momenteel ontwikkeld voor Wii, Xbox 360 en PSP en zou in de herfst dit jaar in de winkels moeten liggen.