Abonneer je gratis op Techzine!

Creative heeft twee nieuwe mediaspelers voorgelegd aan de FCC ter goedkeuring. Omdat de twee mediaspelers WiFi-verbindingen hebben moet er goedkeuring gevraagd worden aan de Federal Communications Commision. Deze geruchten worden overigens gevoed door Engadget.

Als een apparaat WiFi aan boord heeft moet er toestemming gevraagd worden aan de FCC, voordat het product op de Amerikaanse markt mag verschijnen. De mediaspeler zou verder ook een hd-camera hebben en een touchscreen. Er komen twee verschillende versies van beschikbaar: de Zii en de Zii EGG. Het verschil tussen beide versies is helaas nog onduidelijk.

Het lijkt erop dat de Zii en de Zii EGG echter nog een bijzonderheid hebben, zoals het er nu naar uitziet draaien ze beide Googles Android. Dit mobiele platform draait op dit moment alleen nog maar op twee smartphones van HTC. Hiermee zou het de eerste portable mediaspeler worden met Android. Dan zou Android dus ook gelijk naar het ZMS-05-chipset geport zijn die gebruikt wordt in de mediaspelers.