1 min

Tags in dit artikel

, ,

De Chinese regering heeft een controversiële gameverslaafdenkliniek opgedragen een andere behandelingsmethode te gebruiken. De kliniek gebruikte elektroshocktherapie op de patiënten.

De krant China Daily schreef dat het ministerie van Volksgezondheid de methode nu verboden heeft.

Meer dan drieduizend jonge mensen werden gedwongen naar de kliniek te gaan of werden onder valse voorwendselen door vrienden of familie gestuurd. Om hun kinderen te kunnen laten participeren, moesten ouders een contract ondertekenen waarin stond dat patiënten onder elektroshocks van tweehonderd milliampères zouden worden gezet. De cursus duurde vier maanden en kostte zesduizend yuan, zo’n 878 dollar, per maand.

De schokken werden toegediend als een patiënt een van de 86 regels van de kliniek overtrad. De regels waren onder andere een verbod op het eten van chocolade, het op slot doen van de deur van de badkamer, het innemen van pillen voor het eten en het zitten in de stoel van dr. Yang zonder toestemming.

De details van de behandeling werden pas openbaar gemaakt toen ex-patiënten hun ervaringen op het internet geuit hadden.