2min

Tags in dit artikel

, ,

Gister is de eerste foto van de HTC Click naar buiten gekomen, naar verwachting zal dit een goedkopere telefoon worden uit de Android-reeks. Naast de foto van de Click is er ook wat informatie gelekt van de HTC Leo en de HTC Firestone.

HTC Click

Naar verwachting zal HTC dit jaar nog met de HTC Click op de markt komen, de specificaties zullen niet heel bijzonder worden, aangezien het een low-budget-telefoon zal worden. Het toestel zal voorzien zijn van een niet al te groot touchscreen en GPRS en EDGE zullen aanwezig zijn. Op de foto is te zien dat het toestel een beetje op de HTC Touch Viva lijkt, de Viva is nooit in Nederland uitgekomen. Het is nog niet duidelijk of de Click naar Nederland komt, want HTC wil niet graag voordelige HTC-smartphones in Nederland.

HTC Leo

Er is ook nog informatie gelekt over de Leo. Deze telefoon zal wel een high-end smartphone worden. Hij zal voorzien zijn van een 4,3-inch WVGA-touchscreen en een accelerometer. Hiernaast zal het toestel ook voorzien zijn van een aGPS, Wi-Fi, Bluetooth en een vijf-megapixelcamera. Waarschijnlijk zal er 512 megabyte aan intern geheugen inzitten en 320 megabyte RAM-geheugen. Het is nog niet duidelijk wanneer het toestel op de markt zal verschijnen, maar naar verwachting zal hij nog dit jaar aangekondigd worden.

HTC Firestone

Naast de Leo en de Click zijn vandaag ook de eerste render van de Firestone verschenen, dit toestel lijkt vrij veel op de HTC Touch Diamond2. Het is echter nog niet zeker of de render daadwerkelijk van de Firestone is, de render is namelijk vrij vaag en de spiegeling op het scherm loopt niet vloeiend door.

Maar we gaan er nog van uit dat dit wel de HTC Firestone is. Het toestel zal beschikking krijgen over UMTS, HSDPA en Wifi. Het zal een Quad-band toestel worden dat ook voorzien is van bluetooth en een aGPS. Het toestel zal een 3.6-inch WVGA-touchscreen krijgen en het besturingssysteem zal Windows Mobile 6.5 worden. De processor zal een Qualcomm 8250 worden en hij zal gaan draaien op 600MHz. Verder zit er nog een acht-megapixelcamera aan boord en een 3.5mm headphone-jack. Ook bij dit toestel is het nog niet duidelijk wanneer hij op de markt moet komen, waarschijnlijk wordt hij eind dit jaar aangekondigd.