1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Quakecon, een gaming evenement, wordt van 13 tot 16 augustus gehouden in Texas. Nu grijpt AMD deze kans aan om haar nieuwste ‘Phenom II’-processor uit te brengen namelijk de X4 965.

De Phenom II X4 965 is AMD’s snelste quad-core CPU van dit moment gebaseerd op de Deneb architectuur. Met een kloksnelheid van 3,4 GHz draait hij zelfs op een hogere frequentie dan Intel’s snelste Core 2 Duo en Core i7.

De introductiedatum van de 965 is 13 augustus, de eerste dag van het evenement. Je kan hier de website bezoeken van het evenement. Het is niet geheel toevallig dat de processor op dat evenement wordt geïntroduceerd; AMD is namelijk zelf ook een onderneming die in Texas is gevestigd.

De 965 heeft nog steeds een TDP van 125 Watt, net als de andere X4′. Als AMD deze kloksnelheden al kan behalen met deze TDP dan volgt er waarschijnlijk meer. Wetende dat AMD pas in het tweede kwartaal van 2010 met 32nm-processors komt is dat ook niet heel verwonderlijk. AMD-gebruikers moeten het dus nog even doen met de Phenom II.