1 min

Tags in dit artikel

, ,

Toshiba is bezig met een nieuwe reeks SD-kaarten. De 2,1 gram wegende kaartjes zullen volgens het nieuwe SD V3.00 werken. SD V3.00, ook wel SDXC genoemd, zorgt ervoor dat de kaartjes sneller gelezen worden. De schrijfsnelheid is ook opgeschroefd.

De 64GB-versie zal met het bestandssysteem ‘exFAT’ werken en biedt ondersteuning voor een UHS104-interface. Met deze nieuwe interface zou de SD-kaart een maximale leessnelheid van 60MB/s en een maximale schrijfsnelheid van 35MB/s moeten behalen. Hoe dit in de praktijk zit, is echter nog onbekend.

Naast de 64GB-versie is Toshiba ook bezig met een 16GB- en 32GB-variant. Deze zullen echter nog met FAT32 werken en het oudere SDHC protocol. Wel zouden de ze SD kaarten dezelfde maximale leessnelheid en maximale schrijfsnelheid hebben van respectievelijke 60MB/s en 35MB/s.

De review-modellen zouden in november van dit jaar nog klaar moeten zijn. Het duurt echter nog wel even voordat ze te koop zijn, Toshiba verwacht dat de nieuwe serie pas lente 2010 in de schappen ligt.