1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Arctic Cooling, bekend van zijn koelproducten, komt met de Freezer 7 Pro Rev.2. Zoals de naam al doet vermoeden gaat het hier om een tweede revisie van de Freezer 7 Pro die al een tijdje op de markt is.

Bij de tweede revisie van de Freezer 7 Pro is het belangrijkste speerpunt de ondersteuning voor nieuwe sockets. De Freezer 7 Pro zal geschikt zijn voor de volgende sockets waar AMD-processoren gebruik van maken: 939, AM2, AM2+, AM3. De volgende sockets voor Intel-processoren worden ondersteund: 775, 1156 en 1366.

De Freezer 7 Pro Rev.2 is een koeler die bestaat uit 42 koelvinnen en deze koelvinnen zijn volledig gemaakt van aluminium. De koelvinnen staan met behulp van zes koperen heatpipes in contact met de basis van de koeler. Deze koelvinnen worden gekoeld door een 92 mm fan. De rotatiesnelheid van deze fan varieert tussen de 900 en 2500 rotaties per minuut. Standaard is er MX-2 koelpasta aanwezig op het gedeelte van de koeler dat in contact staat met de processor.

Arctic Cooling levert zes jaar garantie op de nieuwe revisie van de Freezer 7 Pro. De koeler moet binnenkort beschikbaar zijn voor een prijs van ongeveer 25 euro.