1 min

Tags in dit artikel

, ,

Uit uitgelekte documenten blijkt dat het volgende Android-toestel van HTC, de HTC Fiesta zal worden. Deze telefoon krijgt ondersteuning voor het GSM-netwerk, wat doet vermoeden dat deze telefoon niet alleen in Amerika uit zal komen.

De telefoon wordt bij AT&T aangeboden, zo blijkt uit de uitgelekte documenten. AT&T is de enige telecomprovider in Amerika die gebruik maakt van het GSM-netwerk, het lijkt er dus op dat HTC met deze telefoon verder dan alleen Amerika wil komen. Sprint en Nextel, de concurrenten van AT&T werken door middel van een CDMA-netwerk.

Dat het om een Android-toestel gaat blijkt uit een uitgelekt UA-profiel. Dit profiel stelt dat er een Android-browser is ingebouwd, wat verraad dat het Android-toestel is. De telefoon is verder voorzien van een QVGA-scherm en een numeriek toetsenbord, er zal dus geen QWERTY-toetsenbord bijzitten. Het hele rapport, in XML-formaat, is hier terug te vinden.

Hierbij geldt echter wel dat al deze rapporten uitgelekt zijn. HTC heeft niets bekend gemaakt over eventuele opvolgers en dergelijk.